Instellingen SIP Proxy

Instellingen voor de XeloQ SIP Proxy / SIP Server
Je krijgt onderstaande info per email toegestuurd nadat je een account hebt aangemaakt.
Deze mail komt van info@xeloq.com en komt weleens in je SPAM mailbox terecht. Controleer de SPAM box voor deze email! Log erna in op http://my.goandcall.com om je account te enablen.

Vul de gegevens welke in die email staan vervolgens in in de VoIP hardware of SoftPhone van je keuze.

Gebruik daarvoor deze instellingen:

* User ID /                                 authentication ID: 7xxxxx (je SIP nummer; lees de email)
* Password: je password (lees de email)
* Domain / realm: sip.goandcall.com
* (local) SIP port: 5060 (of 6060 op vervelende netwerken)
* Codec: g729 / g723.1 / g711

Sip server / registrar kan ook ingevuld worden als: sip.goandcall.com:5060

Testen
(óók zonder beltegoed; test éérst of het werkt en betaal pas daarná!)

Bel naar nummer 900 voor een echotest (alles wat je zegt wordt naar je teruggesproken) Zo kan je testen of de verbinding in orde is. Als je jezelf terughoort, kun je bellen. Hoor je jezelf niet, controleer dan de configuratie-settings en de firewall / router / internetverbinding.

Bellen
Bel alle nummers op het gewone net als internationale nummers dus:
* 0031 23 5629628 (gewoon nummer in Nederland)
* 0031 6 12345678 (Mobiele nummer in Nederland)
* 0034 968 123456 (vast nummer in Spanje; of mobiel in alle landen uiteraard)

Je dient dus altijd het Internationale nummer te bellen zonder de 0 voor het netnummer en ook voor GSM dus zonder de 0 vóór het 6 nummer. Voor buitenlandse nummers en GSM’s geldt hetzelfde. Dit verschilt totaal niet van bellen met KPN.

Als je in je regio wilt bellen zonder 0031 pas dan het dialplan van je IP telefoon aan of schakel over naar onze Hosted VoIP waar je dat online kunt invullen.

TIP: Op de meeste VoIP gateways en IP Telefoons kun je handmatig het bellen direct starten door NA het nummer een # in te typen: 0031235629628# (als je geen # typt wordt het bellen pas na 4 seconden gestart).
Bij de SoftPhone en WiFi phones start je het bellen door op de knop ‘Place the call’ / groene telefoontje te drukken – hier hoeft en kan geen # achter.

Intern bellen
Bel gewoon het 6 cijferige nummer op van de ‘andere’ IP Telefoon (sluit eventueel óók af met een #) en de andere IP telefoon op ons systeem wordt gebeld.

ALS HET NIET WERKT

• Gebruik standaard géén STUN server of NAT Traversal (allemaal UIT zetten)
  • Gebruik standaard géén Outbound Proxy (uitzetten)
  • Bij sommige NAT netwerken dien je wel OUTBOUND Proxy te gebruiken; gebruik dan als outbound proxy:   sip.goandcall.com:6060
  • Gebruik onze STUN server: stun.goandcall.com:3478 (port 3478) (niet in combinatie met outbound proxy; het is dus óf outbound proxy óf STUN gebruiken)
  • Controleer de Codec instellingen (g729 / g723.1 / g711u / g711a)

Let op: Het standaard aantal gelijktijdige gesprekken ná aanmaken van een SIP account op ons systeem, is gelimiteerd op 1. Wil je dit laten wijzigen, doe dat dan via het supportformulier en geef aan hoeveel gesprekken je wilt voeren met je SIP Account(s). We kunnen dit gewenst ook op 0 (onbeperkt) zetten.

Dit geldt ook voor alle XeloQ resellers. Licht de klanten goed in!

Meesturen van je telefoonnummer (nummerherkenning of CLIP / CLID)
Per direct ondersteunen we uitgaande nummerherkenning op ons platform. Dit is ook wel bekend onder het meesturen van de CLI (Caller Line Identification). Je dient hiervoor in je SIP endpoint / IP Telefoon het veld ‘Display name’ (of ook wel Name genoemd) te voorzien van het Nederlandse nummer dat je bij XeloQ IQ-Telephony hebt afgenomen. Heb je nog vragen, stel doe deze dan via het supportformulier.

Voorwaarden meesturen nummer
Deze gratis dienst wordt geleverd op Best Effort en kan alleen met de juiste SIP compatible apparatuur worden meegezonden. Je kunt alleen het telefoonnummer dat je bij XeloQ hebt afgenomen meesturen. Een ander nummer meesturen is niet toegestaan.
XeloQ IQ-Telephony kan niet 100% garanderen dat je telefoonnummer naar elke wereldwijde/Nederlandse bestemming wordt meegestuurd en neemt geen enkele aansprakelijkheid voor het niet of onjuist meesturen van het ingestelde telefoonnummer naar de ontvanger. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Elke claim hierover richting XeloQ IQ-Telephony wordt van de hand gewezen en hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

DISCLAIMER